بعد از موفقیت و محبوبیت گلکسی S20 FE، حالا سامسونگ مدل جدید پرچم‌دار اقتصادی خود را با نام گلکسی S21 FE و همان استراتژی قبلی روانه‌ی بازار کرده است. مدل‌های FE یا Fan Edition با سخت‌افزار قدرتمند و قیمت پایین‌تر، کاربرانی را هدف قرار می‌دهند که به‌دنبال گزینه‌ای اقتصادی‌تر از پرچمدارهای قدرتمند سری اس هستند. گلکسی اس ۲۱ اف‌ای دو بهبود در بخش نمایشگر و سخت‌افزار را تجربه می‌کند.

گلکسی اس ۲۱ اف‌ای از نظر دوربین تفاوتی با نسل قبلی خود ندارد و این شاید برای کاربرانی که برای عرضه‌ی گوشی لحظه‌شماری می‌کردند، ناامید‌کننده باشد. سامسونگ می‌گوید به‌لطف سخت‌افزار بهبودیافته، عملکرد نهایی دوربین به‌ویژه در تاریکی، بهتر از اس ۲۰ اف‌ای خواهد بود. در کنار دوربین، ظرفیت باتری هم تغییری به خود نمی‌بیند. 

طراحی و کیفیت ساخت گلکسی S21 FE

گلکسی S21 FE در بخش طراحی، DNA هم‌خانواده‌های سری اس خود را به ارث می‌برد که به‌ویژه در ماژول دوربین، آن را نمایان می‌کند. FE جدید با ابعاد ۷٫۹ × ۷۴٫۵ × ۱۵۵٫۷ میلی‌متر و وزن ۱۷۷ گرم، اندکی از نسل قبل کوچکتر و سبک‌تر است؛ چراکه اکنون از نمایشگر کوچک‌تری بهره می‌برد. کره‌ای‌ها به‌جای نمایشگر ۶٫۵ اینچی نسل قبل، از نمایشگر ۶٫۴ اینچ در S21 FE استفاده کرده‌اند که با حاشیه‌های بسیار باریکی، ۸۵٫۳ درصد از نمای مقابل دستگاه را دراختیار دارد.

تصاویر و برخی مشخصات «گلکسی اس 21 اف ای» لو رفت - دیجی رو

پنل پشت پرچم‌دار اقتصادی سامسونگ از پلاستیک ساخته شده است و انتظار می‌رود با وجود طراحی مات و لایه‌ی مقاوم دربرابر اثرانگشت، اثر چربی دست و اثرانگشت کمتر روی آن بنشیند؛ البته تجربه‌ی ما از کار با مدل مشکی، خلاف این موضوع را نشان می‌دهد و پنل پشت گلکسی S21 FE، رد چربی دست را تا حد زیادی نمایان می‌کند.

دوربین

کره‌ای‌ها گلکسی S21 FE را با همان ترکیب دوربین نسل قبل راهی بازار کرده‌اند. ماژول دوربین سه‌گانه‌ی FE جدید شامل دوربین اصلی با حسگر ۱۲ مگاپیکسل، دوربین اولترواید با حسگر ۱۲ مگاپیکسل و دوربین تله‌فوتو با حسگر ۸ مگاپیکسل می‌شود که با وجود تراشه‌ی قوی‌تر نسبت به S20 FE انتظار می‌رود عکس‌های بهتری نسبت به نسل قبل به ثبت برسانند.

با وجود یکسان بودن مشخصات حسگرها، دو نسخه‌ی اسنپدراگون و اگزینوس گلکسی S21 FE به حسگرهای متفاوتی مجهز شده‌اند؛ درحالی‌که دوربین اصلی در نسخه‌ی اسنپدراگون با حسگر IMX555 سونی همراه است، دوربین اصلی در مدل اگزینوس از حسگر S5K2LD سامسونگ استفاده می‌کند. پیکسل‌های حسگر از نوع ISOCELL 2.0 هستند و ابعاد آن‌ها به ۱٫۸ میکرومتر می‌رسد. لنزی با دیافراگم f/1.8 و فاصله‌ی کانونی ۲۶ میلی‌متر مقابل حسگر دوربین اصلی قرار دارد؛ لرزشگیر اپتیکال (OIS) نیز هنگام عکاسی با دوربین اصلی به کمکتان خواهد آمد.

امکان فیلم‌برداری با رزولوشن 4K در نرخ فریم‌های ۳۰ و ۶۰ فریم‌برثانیه، فیلم‌برداری Full HD با نرخ فریم‌های ۳۰، ۶۰ و ۲۴۰ فریم‌برثانیه، فیلم‌برداری HD با نرخ فریم ۹۶۰ فریم‌برثانیه و فیلم‌برداری مطابق با استاندارد +HDR10 سایر امکاناتی هستند که مجموعه‌ی دوربین گلکسی S21 FE در اختیارتان خواهد گذاشت.

نرم‌افزار و تجربه کاربری گلکسی S21 FE

سامسونگ گلکسی S21 FE را از ابتدا با نسخه‌ی جدید رابط کاربری اختصاصی One UI 4 و بر اندروید ۱۲ به‌فروش می‌رساند؛ بنابراین باید آن را اولین گوشی گلکسی به حساب بیاوریم که با اندروید ۱۲ به دست کاربران می‌رسد.

با وجود ویژگی‌های جدیدی که برای حریم شخصی تعریف شده‌اند، کنترل بیشتری روی اپلیکیشن‌هایی فراهم می‌شود که به دوربین، میکروفون و موقعیت مکانی گوشی دسترسی دارند و کاربر می‌تواند در هر لحظه از فهرست برنامه‌هایی که از دسترسی‌های مختلف استفاده می‌کنند، مطلع باشد. قابلیت Protect Battery نیز یکی دیگر از امکانات کاربردی One UI 4‌ است که با فعال‌کردن آن، باتری فقط تا ۸۵ درصد شارژ می‌شود تا دوام باتری در درازمدت بهتر حفظ شود. در سایر بخش‌ها، با همان رابط کاربری همیشگی سامسونگ طرف هستیم و به جز اپلیکیشن‌های سامسونگ و گوگل، از اپ‌های شخص ثالث و اضافی خبری نیست.

عملکرد، تجربه بازی و عمر باتری گلکسی S21 FE

سامسونگ پرچم‌دار اقتصادی جدید خود را در دو نسخه به فروش می‌رساند؛ یک نسخه از تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۸۸ کوالکام و دیگری از تراشه‌ی Exynos 2100 استفاده می‌کند که نسخه‌ی دوم در بازار کشور ما به فروش می‌رسد. تراشه‌ی Exynos 2100 با لیتوگرافی ۵ نانومتری سامسونگ تولید می‌شود و در بخش CPU از هشت هسته‌ی پردازشی استفاده می‌کند. یک هسته‌ی Cortex-X1 با بیشینه‌ی فرکانس ۲٫۹ گیگاهرتز، سه هسته‌ی Cortex-A78 با بیشینه‌ی فرکانس ۲٫۸۰ گیگاهرتز و چهار هسته‌ی Cortex-A55 با بیشینه‌ی فرکانس ۲٫۲ گیگاهرتز وظایف پردازشی CPU را به انجام می‌رسانند.

پردازش‌های گرافیکی در تراشه‌ی Exynos 2100 بر عهده‌ی پردازنده‌ی گرافیکی Mali-G78 MP14 قرار دارد که ۴۰ درصد نسبت به Mali-G77 MP11 به‌کار‌رفته در Exynos 990 سری S20 سامسونگ سریع‌تر است. تراشه‌ی سامسونگ با استفاده از مودم 5G امکان اتصال به شبکه‌های نسل پنجم در باند فرکانسی زیر ۶ گیگاهرتز و محدوده‌ی موج میلی‌متری را با سرعت دانلود بیشینه‌ی ۷٫۳۵ گیگابیت‌برثانیه و سرعت آپلود بیشینه‌ی ۳٫۶۷ گیگابیت‌برثانیه فراهم می‌کند.

گلکسی S21 FE در سه پیکره‌بندی ۱۲۸ | ۶، ۱۲۸ | ۸ و ۲۵۶ | ۸ گیگابایت و با حافظه‌ی ذخیره‌سازی UFS 3.1 و رم LPDDR5 دردسترس کاربران قرار دارد.

گلکسی S21 FE از نظر ظرفیت باتری تغییری نسبت به نسل پیشین در خود نمی‌بینید و از همان باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپرساعتی استفاده می‌کند که از شارژ ۲۵ وات با سیم و شارژ سریع ۱۵ وات بی‌سیم نیز پشتیبانی می‌کند؛ البته سامسونگ شارژر را درون جعبه و به‌همراه گوشی ارائه نمی‌کند. سامسونگ می‌گوید که شارژر سریع ۲۵ وات، ۵۰ درصد از ظرفیت باتری گلکسی S21 FE را در ۳۰ دقیقه شارژ می‌کند.

از نظر سرعت شارژ، گوشی شیائومی مثل ۱۱ تی پرو را باید برنده‌ی بلامنازع رقابت بدانیم؛ جایی که شارژر ۱۲۰ واتی می‌تواند باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی آن را در کمتر از ۲۰ دقیقه از صفر تا صد شارژ کند؛ درحالی‌که گلکسی S21 FE با شارژر ۲۵ واتی به حدود ۷۵ دقیقه زمان نیاز دارد.

جمع‌بندی و مقایسه با رقبا

سری گلکسی S21 سامسونگ را باید جزو محبوب‌ترین پرچمدارها به حساب بیاوریم؛ شاید به‌همین‌دلیل، باشد که سامسونگ با گلکسی S21 FE تلاش می‌کند کاربرانی را که بودجه‌ی کمتری برای خرید گوشی کنار گذاشته‌اند، اما دوست دارند گوشی هوشمندی از خانواده‌ی S21 داشته باشند، دست خالی نگذارد.

با اینکه گلکسی S21 FE از جهات مختلف و به‌ویژه در بخش عملکرد از نسل قبلی خود پیشی می‌گیرد، اما در مقایسه با رقیب مستقیمش یعنی شیائومی ۱۱ تی پرو، مزیت عملکردی چندانی را ارائه نمی‌دهد؛ به‌خصوص اینکه پرچم‌دار اقتصادی چینی‌ها در پردازش‌های چندهسته‌ای CPU و وبگردی، با اختلاف خوبی از گلکسی کره‌ای‌ها پیشی می‌گیرد.

گوشی‌های سامسونگ همیشه در بخش دوربین حرف‌های زیادی برای گفتن دارند و S21 FE هم از این قاعده مستثنا نیست. در اکثر سناریوها می‌توانید روی کیفیت عکس‌های S21 FE حساب کنید و به‌خصوص اگر اهل سلفی گرفتن باشید، دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی شما را ناامید نخواهد کرد. باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپرساعت گلکسی S21 FE با کاربری روزمره می‌تواند حدود ۸ تا ۱۰ ساعت شارژدهی داشته باشد که فوق‌العاده نیست؛ اما بسته به کاربری‌تان، می‌توانید با یک بار شارژ، به مدت یک‌ونیم تا دو روز از شارژ مجدد بی‌نیاز باشید.

و اما در نهایت ؛ اگر عملکرد و اجرای بی‌مکث بازی‌های سنگین برایتان از نان شب واجب‌تر است، باید به‌سراغ پرچم‌داران اقتصادی شیائومی بروید؛ اما چنانچه دوربین کارآمدتر و تجربه‌ی کاربری دلچسب‌تری می‌خواهید پیشنهاد می‌کنیم که سراغ گوشی هوشمند سامسونگ بروید.

منبع : zoomit